Vad är migrän?

Migrän är en mycket smärtsam och vanligt förekommande typ av huvudvärk. Symptomen kan variera men ofta är det en pulserande intensiv huvudvärk på ena sidan av huvudet. Det är vanligt att ett migränanfall även ger överkänslighet mot ljus, ljud och dofter. Den som drabbas mår ofta illa och kan kräkas. Det är vanligt att man får sömn och koncentrationssvårigheter och att man mår sämre av att röra sig. 

Det finns i dagsläget inga vetenskapliga bevis på att kiropraktisk behandling kan bota migrän, däremot finns ett samband mellan migrän och spänningshuvudvärk där det senare effektivt kan behandlas med kiropraktik. I många fall kan det man tror vara migrän i själva verket vara feldiagnosticerad nackhuvudvärk med spänningar i muskler och leder från nacken som en kiropraktor framgångsrikt kan behandla

 

Vad gör en kiropraktor?

En legitimerad kiropraktor har en gedigen utbildning och kunskap om nacken och dess problemområde. Om du har besvär av sådant slag att kiropraktorn bedömer att kiropraktisk behandling inte är lämplig kommer din kiropraktor att hänvisa dig till en vårdgivare som är bättre lämpad att ta hand om just dina besvär. Skulle det däremot vara spänningshuvudvärk eller annat besvär där kiropraktisk behandling kan hjälpa så genomförs självklart lämplig behandling.

Nackspärr

Vad är nackspärr? Nackspärr är vanligt förekommande och kan drabba i stort sett vem som helst och i alla åldrar. Orsaken till nackspärr varierar men...

huvudvärk

Vad är (spännings) huvudvärk? Huvudvärk är en vanlig åkomma som drabbar en relativt stor del av befolkningen. Det kan finnas många orsaker till att...

Ischias

Vad är Ischias? Ischias är smärta i ryggen med utstrålningar ner i ett ben och ibland ända ner i foten.Orsaken till ischias är att en nerv...

Ryggskott

Vad är ryggskott? Ryggskott är en plötslig smärta i nedre delen av ryggen. Den kommer oftast i samband med att man reser sig från sittande eller...