Vad är (spännings) huvudvärk?

Huvudvärk är en vanlig åkomma som drabbar en relativt stor del av befolkningen. Det kan finnas många orsaker till att man får huvudvärk. Bland de vanligaste orsakerna är stress, tandgnissling, sömnbrist samt stelhet i nacken. En av de vanligaste orsakerna till huvudvärk är spänningshuvudvärk. Denna typ av huvudvärk börjar oftast efter att man arbetat långvarigt, lågintensivt och statiskt kanske även med dålig sittställning. kombination med stress och bristande sömn är detta nog den vanligaste anledningen till huvudvärk.

Symptom: Spänningshuvudvärken börjar oftast i bakhuvudet och sprider sig över hela huvudet med entryckande och molande värk. Det kan oftast beskrivas som en järnhjälm som trycker åt runt huvudet. Värken kan även komma från tinningarna och käken.

 

Vad gör en kiropraktor?

Först görs en grundlig undersökning för att ta reda på orsaken till problemen. Om problemen kommer ifrån nacken och bröstryggen behandlar kiropraktorn dessa områden med specifik ledbehandling samt muskeltekniker. Om besvären kommer från tinningar och käkled behandlas dessa områden med kiropraktiska tekniker för att släppa på spänningar. Behandlingen omfattar även råd om specifika stretchövningar och ergonomisk rådgivning.

Migrän

Vad är migrän? Migrän är en mycket smärtsam och vanligt förekommande typ av huvudvärk. Symptomen kan variera men ofta är det en pulserande intensiv...

Nackspärr

Vad är nackspärr? Nackspärr är vanligt förekommande och kan drabba i stort sett vem som helst och i alla åldrar. Orsaken till nackspärr varierar men...

Ischias

Vad är Ischias? Ischias är smärta i ryggen med utstrålningar ner i ett ben och ibland ända ner i foten.Orsaken till ischias är att en nerv...

Ryggskott

Vad är ryggskott? Ryggskott är en plötslig smärta i nedre delen av ryggen. Den kommer oftast i samband med att man reser sig från sittande eller...