Veronika Birgersson

Medicinsk Massageterapeut &
Auktoriserad Hudterapeut
 

Veronika har tidigare arbetat som hudterapeut. Där började intresset för att lära sig mer om kroppen och om massage för att få verktygen att kunna hjälpa de som har ont av olika anledningar. Efter det utbildade hon sig till massageteraput vid Axelsons gymnastiska institut och kort därefter vidareutbildade hon sig till Medicinsk Massageteraput. Hos henne kan du få hjälp allt från klassisk svensk massage till behandlande massage, käkledsbehandling samt myofasciell behandling. Hon erbjuder också effektiv hudvård som ger fina resultat, oavsett om du vill ha en mer klassisk ansiktsbehandling med fokus på rengöring och avkoppling eller kanske pigga upp med lite färg på fransar och bryn. Veronika jobbar på tisdagar och onsdagar och kan hjälpa dig med:

  • Trötta och ömmande muskler
  • Huvudvärk, smärtor i nacke och skuldror samt käke
  • Stress, oro, ångest
  • hudföryngring

  • pigmentfläckar

  • acne och acneärr. 

Massagebehandlingar

Klassisk massage innebär att man bearbetar en persons mjukdelsvävnader. Denna typ av massage kan vara antingen förebyggande eller användas för att behandla
uppkomna skador och begränsningar i rörligheten.

Behandlande massage innebär att man behandlar specifika problemområden genom djupgående massage, triggerpunktsbehandling samt muskeltöjningar.

Käkledsbehandling är en mycket effektiv metod för personer med besvär av smärta i käken, spänningshuvudvärk, tandgnissling, svårt att öppna munnen, värk i nacke, tinnitus och knäppningar i käken. Under behandlingen går hon igenom hela käkmuskulaturen, även inne i munnen. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer musklerna att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas.

Myofasciell massage är en väldigt effektiv, behaglig och djupgående behandling som jobbar sig ner lager för lager i muskler och bindvävshinnor och motverkar slitage på leder och ligament. Främjar ett mer obehindrat rörelsemönster. Kan även släppa på känslomässiga spänningar.

Hudvårdsbehandlingar

Dermapen 4 orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Med Dermapen kan man behandla fina linjer och rynkor, stora porer, acne och acneärr, milier, pigmenteringar, hudbristningar mm. De reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad.

Enerpeel-Kemisk peeling är en väldokumenterad effektiv metod vid en rad olika hudproblem eller som allmän uppfräschning. Den exfolierar och stimulerar huden till nybildning. Olika typer av syror används beroende på hudens behov. 

Icepeel Anti-Aging behandling passar alla hudtyper. Behandlingen kombinerar två olika tekniker för en tredimensionell verkan- Kemisk peeling (mandelsyra som passar även känsliga hudtyper) och cryoterapi (kylbehandling med flera hudförbättrande egenskaper). Ett serum fås med hem för användning under en vecka. 

Ansiktsbehandling innebär mer klassisk behandling med fokus på rengöring, peeling och portömning följt av avkopplande ansiktsmassage och mask. 

Färgning av Frans och bryn känns uppiggande på de flesta.